You are here: Home > Édes élet, Éttermekről, cukrászdákról > Provence a Fény utcában

Provence a Fény utcában

Nomen est omen, a nyár betört a Fény utcába, s az Auguszt árnyas kertjében a legjobb arcát mutatta. A mediterrán hangvételű, árnyas, hűs kertben pillanatok alatt feledésbe merült a Moszkva, vagyis Széll Kálmán tér perzselő forgataga, sőt még a szemközt magasodó piacot is ügyesen kívül tartotta a kovácsoltvas kerítés és az árnyékot adó ernyő.

A kicsinynek tűnő, de meglepően sok férőhellyel rendelkező, szellős kertben valóban megállt az idő, pontosabban valami egészen mást mutatott. Egy falatnyi múlt század keveredett össze a provence-i hangulattal, amihez persze hozzájárult az izgalmas asztaltársaság és a ház nyári süteménykínálata, amit szinte lehetetlenség végigkóstolni.

au1

Bár a franciák szerint teljes őrület, amit mi – magyarok – csinálunk, én mégis szentül hiszem, hogy a citrom nem csak a karácsonyt megelőző időszakban jelenthet meg a konyhánkban, hanem a nyári édességeket is tökéletesen hangolhatjuk vele. Szerencsére Auguszt Ibolya és József is így vélekedik, így az idei nyári Auguszt-szortiment számos – francia kezeletlen citromból – készített desszertet tartalmaz. A citromos macaron mellett ott a gyerekkorunkból oly ismerős citromos mignon, a rendkívül addiktív tarte au citron, vagy épp a kávé, tea mellé kínálható, citromhéjjal fűszerezett madeleine. Az aprócska sütemények frontját erősíti még a fekete szezámmagból készített financier, ami meglepő ízekben gazdag, tökéletes kiegészítője lehet bármilyen beszélgetésnek.

au2

A sütemények mellett természetesen a fagylaltkínálatban is ott a citrom, amely még mindig igazi sláger a klasszikus Auguszt-ízek mellett, mint a túró, a rizs vagy épp a mák. A gyümölcsös ízek kedvelőinek sem kell aggódnia, a szezonális gyümölcsökből készített fagylaltok közül kedvükre válogathatnak.

au4

A 2016-os év újdonságai közé tartozik még a J65 is, ami az Auguszt-hagyományokra épít, modernebb köntösbe öltöztetve viszi tovább Elemér bácsi 80. születésnapjára alkotott E80 torta adta tradíciót. A J65 igazi ízbomba, amelyben a pisztácia viszi a prímet, de az összkép kialakításában számos más alapanyagnak is fontos szerep jut, többek között erdei mogyoró és arany szezámmag teszik teljessé ezt a süteményt.

Egyszóval, ha városi nyüzsgésben egy kis kikapcsolódásra vágytok, egy helyre, ahol szusszanni lehet, kávézni a barátnőkkel, szülinapot ünnepelni a családdal, vagy csak elvonulni az árnyékba egy jó könyvvel, limonádé és süteménybarikádot vonni a mindennapok elé, akkor tökéletes választás a Fény utcai Auguszt Cukrászda.

au3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.